Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها نیره شفیعی‌پور: یزد به واسطه اقلیم ویژه‌ای که دارد هر سال تقریباً یک ماه زودتر از سایر نقاط کشور به استقبال بهار می‌رود و دمای مطلوب، زیبایی‌های طبیعت، شهر خشتی و صدها جاذبه دیگر یزدی‌ها را زودتر از مردم سایر نقاط کشور به استقبال مهمانان و گردشگران بهار می‌فرستد.

حضور گردشگران در نخستین شهر خشتی جهان، یزدی‌ها را مردمانی مهمان‌نواز بار آورده و مردمداری و روی گشاده آنها همیشه خاطره‌ای خوش برای گردشگران به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌های استان، هتل‌ها، فعالان حوزه گردشگری و دست‌اندرکاران صنعت گردشگری هر سال از نیمه‌های بهمن کار معرفی جاذبه‌های تاریخی و طبیعی یزد را آغاز می‌کردند و از دهه دوم اسفندماه تقریباً همه نقاط یزد مملو از گردشگرانی بود که هوای خوب اسفندماه را برای سفر به این دیار انتخاب کرده بودند.

به یزد سفر نکنید

امسال اما مهمان ناخوانده چینی سنت چند صد ساله یزدی‌ها را شکست و خطی قرمزی بر ادب مهمان‌نوازی آنها کشید و یزدی‌ها که هر سال مردم را از سراسر جهان و ایران اسلامی به دیار خود فرا می‌خواندند امسال به واسطه حضور این مهمان ناخوانده می‌گویند؛ به یزد سفر نکنید.

ویروس کرونا که بی‌مهابا سلامتی مردم را نشانه گرفته، در کشور ما به سرعت و در زمانی کمتر از ۱۰ روز در سراسر کشور منتشر شد و عامل این انتشار سفر بود.

مردمانی که از کانون شیوع این بیماری به سایر نقاط کشور سفر کردند، ناخواسته و ندانسته این ویروس را به تمام نقاط کشور انتقال دادند و کرونا دور ایران را طی ۱۰ روز سفر کرد.

بر اساس آمارها و نمودارهای سازمان بهداشت جهانی، این ویروس تا نیمه تعطیلات نوروز به اوج خود می‌رسد و به تدریج از شدت آن کاسته می‌شود و امید می‌رود تا اوایل اردیبهشت بار سفر از ایران بربندد.

پیش‌بینی زمان اوج ویروس کرونا با پیک سفرهای یزد همزمان است

نکته نگران کننده در این نمودارها این است که دقیقاً زمان اوج ویروس کرونا، زمان پیک سفر به استان یزد است و به نظر می‌رسد عدم مدیریت این سفرها، خاطره‌ای ناخوشایند هم برای مردم یزد و هم برای مهمانان آن بر جای گذارد.

این نگرانی تا آنجا پیش رفته که هتل‌های یزد در اقدامی خودجوش اقدام به تعطیل کردند و پس از دو روز، ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان یزد، تعطیلی این واحدها را الزامی اعلام کرد.

رئیس جامعه هتل‌داران استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: هتل‌های یزد به دلیل شیوع بیماری کرونا به طور خودجوش و خود خواسته و بدون دریافت هیچ دستورالعمل خاصی از سوی نهادها و ادارات دولتی، اقدام به تعطیلی کردند.

سید امیرناصر طباطبایی عنوان کرد: در این اقدام حتی واحدهای بومگردی نیز تعطیل و از پذیرش مهمان خودداری کرده‌اند.

تعطیلی هتل‌های یزد و تصمیم‌گیری برای پذیرش مهمانان نوروزی

وی عنوان کرد: هتل‌ها فعلاً در یک بازه زمانی یک هفته‌ای تعطیل هستند و نسبت به تعطیلی یا دایری آنها بعد از یک هفته و در ایام نوروز نیز مجدداً تصمیم‌گیری خواهد شد.

طباطبایی بیان کرد: البته آمار مسافران به دلیل شیوع کرونا به شدت کاهش یافته اما رزروی‌ها این ایام نیز تنها با هدف حفظ سلامت مردم لغو شده است.

وی ادامه داد: در زمان تعطیلی هتل‌ها، کار ضدعفونی آنها با دقت انجام می‌شود و امیدواریم شرایط به نحوی تغییر کند که بتوانیم میزبان گردشگران از سایر نقاط کشور در استان یزد باشیم.

گرچه کاهش مسافران و لغو سفر بسیاری از گردشگران لطمات و آسیب‌های اقتصادی به استان یزد به ویژه برای فعالان حوزه گردشگری به دنبال دارد اما در شرایط ویژه کنونی، آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است، حفظ سلامت مردم است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد نیز در این باره به مهر گفت: در شرایط فعلی متأسفانه اشتیاقی به تشویق مردم برای سفر به استان یزد به ویژه شهر جهانی یزد نداریم.

امسال رغبتی به تشویق گردشگران برای سفر به یزد نداریم

حمیدرضا قمی بیان کرد: هر سال در ایام عید نوروز، رغبت برای سفر به یزد بسیار است اما اکنون در شرایط موجود، حفظ سلامت مردم برای ما اهمیت بیشتری دارد زیرا شرایط به نحوی است که آسیب‌پذیری مردم بالاست.

وی با بیان اینکه می‌دانیم این روال، بحران اقتصادی در حوزه گردشگری یزد ایجاد می‌کند اما سلامت مردم از اهمیت بیشتری برخوردار است.

قمی تاکید کرد: تقویت صنعت گردشگری همواره از اولویت‌های ما بوده اما به هر ترتیب اکنون شرایط متفاوت است و ما نیز امیدواریم به سرعت شاهد تغییر وضعیت فعلی باشیم.

البته این ویروس چینی در ابتدا از سوی مردم جدی گرفته نشد و سفرهای بسیاری به یزد صورت گرفت تا جایی که منشأ چند مورد ابتلاء به کرونا در یزد حاصل مهمان‌داری یزدی‌ها بود اما با افزایش روند ابتلاء به کرونا، مسئولان خود دست به کار شدند و تدابیری اندیشیدند تا از این رهگذر بتوانند بخشی از این سفرها را مدیریت کنند.

یکی از این اقدامات، ایجاد ایستگاه‌های تست تب در راه آهن و پایانه حمل بار و مسافر یزد بود که البته این اقدام چندان جدی گرفته نشد زیرا الزامی برای مراجعه مسافران به نیروهای مستقر هلال احمر برای تست تب وجود ندارد و مسافران در صورت تمایل می‌توانند مراجعه کنند.

قرنطینه ۱۴ روزه مسافران مشکوک به کرونا

اما به نظر می‌رسد راه‌اندازی ایستگاه‌های قرنطینه و بازرسی در ورودی‌های استان به شکل جدی‌تری ورود مسافران را بررسی کرده و مانع ورود مسافران مشکوک می‌شود.

به دستور ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا، ایستگاه‌های قرنطینه در ورودی‌های استان راه‌اندازی شده و در صورت مشاهده مورد مشکوک، فرد ۱۴ روز قرنطینه می‌شود.

این ستاد همچنین هم به مردم یزد و هم به مردمی که قصد سفر به استان یزد را دارند توصیه کرده تا از سفر در این شرایط خودداری کنند تا شرایط برای مقابله با کرونا فراهم شود.

کد خبر 4869551

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد ویروس کرونا شوراي شهر يزد ویروس کرونا انتخابات 98 انتخابات مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی ایلام بوشهر سیلاب گرگان تعطیلی مدارس شهرکرد قزوین بارش باران شیراز بیرجند سایر نقاط کشور استان یزد برای سفر سلامت مردم یزدی ها هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۶۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟

غزال زیاری- اکثر مردم حداقل سالی یک‌بار سرما می‌خورند و درنتیجه سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین تجربیات انسانی به شمار می‌رود؛ اما حالا این سؤال مطرح است که در تاریخ هوموسپینس (انسان خردمند)، اولین بار انسان‌ها از چه زمانی دچار سرماخوردگی شده‌اند؟

پاسخ دادن به این سؤال کار سختی است؛ چراکه ویروس‌های متعدد و زیادی باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و از سوی دیگر، تعداد کمی از این ویروس‌ها در بقایای انسانی باقی می‌مانند؛ اما قدیمی‌ترین شواهد باستان‌شناسی انسان‌ها، حکایت از آن دارد که برخی از اولین انسان‌های هومو سپینس متعلق به حداقل سیصد هزار سال پیش با سرماخوردگی دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

سرماخوردگی چیست؟

"سرماخوردگی" اصطلاحی کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است که معمولاً در افرادی با سیستم ایمنی سالم، به‌صورت خفیف بروز می‌کند. راینوویروس‌ها، کرونا ویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) اغلب باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین انسان‌ها گسترش پیدا کند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره‌داران دیگر دریافت کرده‌ است.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس فرگشتی دانشگاه کالیفرنیا دراین‌باره توضیح می‌دهد: «زندگی در مجاورت حیوانات راه ساده‌ای است که انسان را در معرض مکرر ویروس‌های جدید قرار دهد و همین می‌تواند منجر به تبدیل‌شدن این ویروس به یک ویروس بومی انسانی شود.»

انتقال ویروس‌ها از حیوان به انسان؟

معمولاً در صورت انتقال ویروس حیوانی به بدن انسان، این ویروس نمی‌تواند باعث ایجاد عفونت شود؛ چون با بدن میزبان جدیدش سازگار نیست. بااین‌حال، گاهی یک ویروس مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب را برای جهش موفق و حتی انتشار در بین انسان‌ها در اختیار دارد؛ مثلاً ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی به همین شکل پدید آمده‌اند.

دانشمندان فرضیه‌های متعددی درباره زمانی که ویروس‌های سرماخوردگی برای اولین بار شکوفا شدند، مطرح کرده‌اند و جالب اینجاست که شروع آن‌ها در نقاط بسیار متفاوتی از جدول زمانی انسان قرار می‌گیرد. تعدادی از محققان بر این باورند که انتقال ویروس‌ها از حیوانات به انسان، در طلوع تمدن بشری (بین ۵ هزار تا شش هزار سال قبل) صورت گرفته؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در محله‌های نزدیک به هم را آغاز کردند؛ بدین ترتیب پاتوژن‌ها راحت‌تر می‌توانستند پخش شوند و در آن زمان، انسان‌ها شروع به پرورش حیواناتی مملو از ویروس نمودند.

البته که همه دانشمندان موافق این فرضیه نیستند.

فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس محاسباتی دانشگاه کالج لندن بر این باور است که جمعیت‌های شکارچی-گردآورنده که به کشاورزی نمی‌پرداختند، از طریق شکار در معرض ویروس‌های حیوانی قرار می‌گرفتند. شکارچیان از قبل از انسان‌های خردمند هم وجود داشته‌اند (مثلاً در گونه‌های انسان‌تبار منقرض‌شده‌ای مثل انسان‌های راست‌قامت (Homo erectus) که اولین بار ۲ میلیون سال پیش ظهور کردند). بالوکس معتقد است که ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول فرگشت انسان در زمان‌های مختلف در رفت‌وآمد بوده‌اند.

او دراین‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم احتمالاً یکی از رویدادهایی که منتهی به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان شده، گسترش انسان‌ها به خارج از آفریقاست که طی آن، افراد ویروس‌های سرماخوردگی جدیدی را دریافت کردند.» قدمت اولین انسان‌های خردمند در خارج از آفریقا به حدود دویست و ده هزار سال قبل بازمی‌گردد.

بررسی ویروس‌های سرماخوردگی باستانی

ورتهایم دراین‌باره می‌گوید: «رد پای بیماری ناشی از سرماخوردگی، به‌خوبی باقی نمی‌ماند.» این ویروس‌ها معمولاً علائم عفونت را در بافت‌های نرمی مثل ریه‌ها باقی می‌گذارند که پس از مرگ از بین می‌روند و اثری از آن‌ها در استخوان‌ها و دندان‌های مقاوم باقی نمی‌ماند.

ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده که البته تنها مربوط به ویروس‌های مبتنی بر DNA است و نه ویروس‌های حاوی RNA که این پسرعموی ژنتیکی DNA، در بین ویروس‌های سرماخوردگی بسیار رایج‌تر است.

لوسی فان دورپ، متخصص ژنتیک دانشگاه کالج لندن در این رابطه توضیح می‌دهد: «RNA سریع‌تر از DNA تجزیه می‌شود، درنتیجه بازیابی آن به‌مراتب سخت‌تر است. به همین خاطر است که تا به امروز، هیچ ویروس RNA از مواد باستانی کشف نشده است.»

بالوکس و فان دورپ با انجام حفاری‌هایی در سیبری، به جست‌وجوی ویروس‌های باستانی در دندان‌های انسان پرداختند. در مقاله منتشره در bioRxiv آن‌ها از دو ژنوم باستانی برای یک ویروس DNA به نام آدنوویروس C انسانی نام بردند که می‌تواند باعث ایجاد علائم سرماخوردگی شود.

طبق تخمین محققان، آخرین جد مشترک این ویروس‌ها تقریباً به هفت‌صد هزار سال قبل برمی‌گردد ( یعنی مدت‌ها قبل از ظهور انسان‌های خردمند یا هومو سپینس‌ها). این احتمال وجود دارد که این ویروس‌ها از بدن شامپانزه‌ها یا گوریل‌ها به انسان‌ها منتقل شده باشند، اما این‌که دقیقاً چه زمانی اتفاق رخ‌داده، در حد حدس و گمان باقی مانده است.

یافت بقایای کروناویروس قرن شانزدهمی

باوجود آنکه دانشمندان هنوز ویروس‌های RNA از دوران باستان پیدا نکرده‌اند، اما موفق به یافتن یک ویروس کرونای قرن شانزدهمی در پالپ دندان اسکلت‌های انسان در فرانسه شده‌اند. RNA یافت‌شده با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و این حکایت از آن دارد که این پاتوژن‌های تاریخی ممکن است یا از بین رفته باشند یا فراتر از تشخیص، فرگشت یافته باشند.

در هر حال این احتمال وجود دارد که این ویروس کرونا به گردش خود در بدن انسان ادامه داده باشد؛ اما در دوران مدرن، توالی‌یابی نشده است. فان دورپ در این رابطه توضیح می‌دهد: «بسیاری از ویروس‌های عامل سرماخوردگی، در شرایط امروزی توالی ضعیفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان از ویروس‌های کرونای سرماخوردگی که به‌طور منظم در گردشند، نام برد.»

بالوکس و همکارانش حالا و با در اختیار داشتن بقایایی کمیاب از ویروس‌های باستانی، بر پاتوژن‌های گذشته نزدیک تمرکز کرده‌اند و در حال مطالعه روی بقایای انسانی هستند که در دو قرن گذشته جمع‌آوری و در مراکز پزشکی ذخیره‌شده‌اند.

بالوکس گفت: «احتمالاً در آینده تصویر جمعی مناسبی از ویروس‌هایی که در طول ۲۰۰ سال گذشته با ما بودند، خواهیم داشت. این می‌تواند ردیابی تاریخچه این ویروس‌ها درگذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر کند.»

منبع: livescience

۵۴۳۲۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902910

دیگر خبرها

  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • جزئیات دستگیری دو عامل ربایش یسنا کوچولو | دختربچه 4 ساله 5 روز اسیر آدم‌ربایان بود
  • ساکت الهامی به دنبال طلسم شکنی برابر پرسپولیس
  • (ویدئو) جلوگیری از دف‌نوازی نوازنده زن در مراسم یادبود شهید مطهری
  • جلوگیری از دف‌نوازی نوازنده زن در مراسم یادبود شهید مطهری + ویدئو
  • مسن‌ترین بازیکن لیگ برای طلسم‌شکنی برگشت
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • جنبش دانشجویی آمریکا، بن بست «بایدن» و انحصار شکنی «نسل z»
  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی