Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@17:23:45 GMT

حکمرانی ویروس تاجدار بر گردشگری شهر جهانی

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۴۳۲۲

حکمرانی ویروس تاجدار بر گردشگری شهر جهانی

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهر جهانی یزد در یک دهه اخیر سال‌های خوب و پر رونقی را در حوزه گردشگری تجربه می‌کرد و درحالی‌که برای نوروز و بهار ۹۹ آماده می‌شد، تاخت‌وتاز ویروس کرونا آغاز شد.

این ویروس از بدو ورود ابتدا گریبان صنعت گردشگری را گرفت و درحالی‌که یزد، اصفهان و شیراز به‌عنوان مثلث گردشگری ایران در ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت، مملو از گردشگران خارجی بود، خالی از گردشگر آن‌هم نه‌فقط خارجی بلکه خالی از جمعیت مسافران داخلی نیز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممنوعیت سفر آن‌هم در اوج روزهای سفر، به‌سرعت گریبان هتلداران و سایر مشاغل مرتبط با حوزه گردشگری را گرفت و درحالی‌که در سال‌های قبل، در ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت، تمام ظرفیت هتل‌ها و واحدهای بومگردی از قبل رزرو شده بود، هتل‌ها خالی از جمعیت شد و هتلداران نخستین صنفی بودند که تعطیلی واحدهای خود را اعلام کردند.

سکوت غریبانه در بافت شهر جهانی یزد

کرونا وضعیت و شرایط عجیبی در شهر جهانی یزد حاکم کرد، بافت تاریخی که همواره مملو از جمعیت گردشگران بود، در سکوت غریبانه‌ای فرو رفت، رستوران‌های مملو از جمعیت تعطیل شد، کافه‌ها، پارک‌ها، سفره‌خانه‌ها، آژانس‌های مسافرتی، موزه‌ها و تمام آنچه به صنعت گردشگری مرتبط بود، در روزهایی که باید در اوج قرار می‌گرفت، تعطیل شد و این تعطیلی ضربه مهلکی بر پیکره گردشگری یزد بود.

درآمد تمام هتل‌ها، مراکز تفریحی و اقامتی، هنرمندان صنایع‌دستی و تا حدی صنعت حمل‌ونقل به صفر رسید و این امر فاجعه‌ای اقتصادی بود و هتلداران و ارائه‌دهندگان خدمات گردشگری بر این باورند که این ضرر تا سال‌ها جبران نخواهد شد.

امسال در حالی که یزد می‌توانست یکی از طلایی‌ترین دوران خود را در زمینه گردشگری تجربه کند، تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفت و این صنعت در یزد در خاموشی مطلق واقع شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد دراین‌باره به خبرنگار مهر گفت: یزد ازجمله استان‌هایی است که طی سال‌های اخیر رشد بسیار خوبی در صنعت گردشگری داشته و وضعیت حضور مسافران داخلی و گردشگران خارجی در این استان، هرسال بهتر از سال قبل می‌شود.

سید مصطفی فاطمی عنوان کرد: امسال درحالی‌که یزد می‌توانست یکی از طلایی‌ترین دوران خود را در زمینه گردشگری تجربه کند، تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفت و این صنعت در یزد در خاموشی مطلق واقع شد.

وی با اشاره به اینکه استان یزد، نخستین استانی بود که هتلداران آن به‌صورت خودجوش درصدد تعطیلی و عدم پذیرش مسافران برآمدند، یادآور شد: اغلب هتل‌های یزد در همان روزهای نخست شیوع ویروس کرونا تعطیل کردند و تنها چند هتل دولتی که باید هماهنگی‌های لازم را با تهران انجام می‌دادند، فعال بودند.

فاطمی خاطرنشان کرد: با نگاهی به آمار ضریب اشغال هتل‌های یزد که در بهمن‌ماه به ۸۰ درصد و در فروردین و اردیبهشت به ۹۵ درصد می‌رسید، می‌توان میزان ضربه کرونا را اندازه‌گیری کرد.

وی افزود: در اردیبهشت‌ماه هرسال نیز هتل‌های یزد توسط گردشگران خارجی رزرو می‌شد اما امسال هیچ گردشگر خارجی به یزد نیامد و هتل‌ها نیز تعطیل بودند.

خسارت ۸۰۰ تا هزار میلیارد تومانی به صنعت گردشگری یزد طی ۳ ماه

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد در مورد میانگین خسارتی که تأسیسات گردشگری یزد به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی فعالیت‌های این حوزه متحمل شد، اظهار داشت: برآورد احتمالی ما از خسارت‌های وارده به تمام بخش‌های فعال و مرتبط با حوزه گردشگری در استان که شامل راهنمایان گردشگری، واحدهای بومگردی، بخش غذا، هتل‌ها رستوران‌ها، آژانس‌های مسافرتی، سفره‌خانه‌های سنتی، پارک‌های طبیعت‌گردی، مجتمع‌های گردشگری و بین‌راهی، تالارها، صنایع‌دستی، موزه‌ها و… می‌شود، ۸۰۰ تا هزار میلیارد تومان برای اسفند، فروردین و اردیبهشت است.

البته خسارت‌های کرونا به صنعت گردشگری، تنها به هتل‌ها و رستوران‌ها و … خلاصه نمی‌شود بلکه صنایع‌دستی و صنعتگران این حوزه نیز متحمل خسارت‌های جدی شده‌اند.

۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به هنرمندان صنایع دستی یزد

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در استان یزد ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در حوزه صنایع‌دستی فعال هستند که ویروس کرونا و تعطیلی سفرها، بالغ‌بر ۱۰۰ میلیارد تومان به این افراد خسارت وارد کرد.

محمدرضا دهقان بیان کرد: لغو سفرهای نوروزی منجر به تعطیلی بازارچه‌های صنایع‌دستی، فروشگاه‌ها و درمجموع فعالیت صنعتگران این بخش شد و تنها بخش اندکی از فعالان این عرصه توانستند به فعالیت خود در ایام اوج کرونا از طریق فروش اینترنتی ادامه دهند.

تولید روزانه ۲۰ شیرینی یزدی در دوران کرونا به یک پنجم رسید

وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی و شیرینی اصلی‌ترین سوغات یزد هستند، افزود: به‌جز صنعتگران حوزه صنایع‌دستی، صنعت شیرینی‌سازی یزد نیز ضربه اقتصادی شدیدی خورد به نحوی تولید روزانه ۲۰ تن شیرینی در یزد عملاً به کمتر از یک‌پنجم رسید.

کرونا حتی هنرمندان یزدی درزمینهٔ نمایش، گرافیک و … را نیز متضرر کرد به‌نحوی‌که پیش‌بینی ده‌ها عنوان برنامه و اجرای زنده در مکان‌های فرهنگی یزد ازجمله کوچه مازاری‌ها، بافت تاریخی و پارک‌های یزد برای گردشگران و مردم این شهر که توسط سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری یزد تدارک دیده‌شده بود، لغو شد.

لغو ۱۴۰۰ برنامه در نوروز و بهار ۹۹

رئیس سازمان فرهنگی، ورزشی، اجتماعی شهرداری یزد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا موجب لغو هزار و ۴۰۰ برنامه مختلف این سازمان در نوروز و بهار ۹۹ شد.

عباس ملازینلی بیان کرد: در نوروز امسال برنامه‌هایی نظیر نمایش و موسیقی خیابانی، بالن‌سواری و بازسازی فعالیت‌های فرهنگی سنتی و بومی، برگزاری جشنواره غذا، معرفی آثار ناملموس ثبت ملی، انجام مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی و … توسط هنرمندان یزد پیش‌بینی‌شده بود که لغو شد.

حتی روستاهای استان یزد نیز که طی سال‌های اخیر توانسته بودند سهمی از صنعت گردشگری را به خود اختصاص دهند و نانی از این سفره برچینند، تحت تأثیر کرونا قرار گرفتند و امسال هیچ عایدی از این رهگذر نداشتند.

نگرانی مردم از افزایش نرخ خدمات گردشگری برای جبران خسارت‌ها

دامنه خسارت‌های کرونا به صنعت گردشگری و صنایع مرتبط با آن بسیار گسترده است تا جایی که حتی برخی مشاغل خانگی را نیز تحت تأثیر قرار داد.

یکی از نگرانی‌هایی که در این زمینه وجود دارد، افزایش نرخ هتل‌ها و خدمات گردشگری پس از کرونا به‌منظور جبران خسارت‌های این ایام است و گرچه رئیس انجمن هتلداران یزد در این زمینه قول‌هایی داده و اعلام کرده افزایش تعرفه در سال ۹۹ نخواهیم داشت اما به نظر می‌رسد کرونا تأثیر خود را بر گران شدن خدمات این حوزه بگذارد.

فعالان حوزه گردشگری در شهر جهانی یزد امیدوارند با رفع محدودیت‌ها و رعایت نکات بهداشتی و ایمنی لازم، کم‌کم فعالیت در این عرصه آغاز و رکود مرگبار این حوزه رفع شود.

کد خبر 4935251

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد میراث فرهنگی یزد گردشگری ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شهرکرد عید سعید فطر گرگان شیوع کرونا قزوین روز جهانی قدس نماز عید سعید فطر بیرجند روابط عمومی راهپیمایی روز قدس فروردین و اردیبهشت صنعت گردشگری شهر جهانی یزد حوزه گردشگری صنایع دستی ویروس کرونا استان یزد تحت تأثیر خسارت ها هتل ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود

ایسنا/مازندران سرپرست اداره میراث فرهنگی ساری گفت: توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود.

به گزارش ایسنا، قادری امروز در جلسه هم‌اندیشی که با حضور فعالان گردشگری برگزار شد از تشکیل شورای راهبردی توسعه گردشگری در راستای تحقق شعار سال و افزایش مشارکت عمومی در این شهرستان خبر داد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری با بیان اینکه جلسات شورای راهبردی گردشگری مرکز مازندران به صورت منظم و ماهانه برگزار می‌شود، گفت: فعالیت‌های تخصصی این شورا در ۵ کمیته از جمله کمیته آموزش و پژوهش، کمیته گردشگری و برند سازی، کمیته رسانه، تبلیغات و فضای مجازی، کمیته صنایع دستی و صادرات و همچنین کمیته صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی خواهد بود.

وی افزود: در این شورا همه حوزه‌های فعال در گردشگری شامل دفاتر سیاحتی، اقامتگاه‌های بوم گردی و خانه مسافر، هتل‌ها، رستوران‌ها، راهنمایان تور، صنایع دستی و سایر مراکز بخش خصوصی نماینده خواهد داشت.

قادری با اشاره به اینکه سرفصل‌های کاری این شورا در راستای تحقق شعار سال با مشارکت حداکثری مردم و ارائه کیفیت مطلوب به گردشگران است، تصریح کرد: خروجی‌ها و جمع‌بندی‌های انجام شده در این کمیته‌ها جهت پیگیری فعالیت‌ها و رفع نواقص و مشکلات احتمالی و سرعت بخشیدن به توسعه همه حوزه‌های گردشگری و صنایع دستی در اختیار مدیریت شهرستان و استان قرار می‌گیرد.

وی سرفصل‌های کاری این شورا را در ۲۰ محور اعلام کرد و افزود: این محورها شامل آموزش، شناسایی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و تبدیل آن به برند پژوهش و هماهنگی چرخه اطلاعات و اقتصاد بین جوامع گردشگری دارای مجوز، ایجاد بانک جامع اطلاعات گردشگری شهرستان و ارائه به مدیران و برنامه‌ریزی با قابلیت اجرایی شدن آن، ایجاد سایت متمرکز گردشگری جهت معرفی جاذبه‌ها و خدمات، آسیب شناسی حوزه گردشگری، صنایع دستی  و ارائه راهکار خواهد بود.

قادری یادآور شد: در شورای گردشگری شهرستان ساری، تسریع درانتقال دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های اداری و کمک به اجرای آن، اولویت بندی سرفصل‌های گردشگری شهرستان و تلاش در جهت پیگیری آن، شناسایی فرصت‌های فصلی در جهت برگزاری جشنواره‌ها و کمک به اقتصاد شهر و جامعه‌ی گردشگری مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری، پیگیری و شناسایی قابلیت‌های مناطق مختلف گردشگری جهت معرفی و شناسایی مناطق دارای ظرفیت موزه، آداب و رسوم، گردشگری و مردم‌شناسی روستایی و پیگیری ایجاد آن، تهیه کتابچه و سند توسعه گردشگری شهرستان، راه اندازی بازارچه دائمی و نمایشگاه‌های ماهانه صنایع دستی را از موارد قابل توجه در شورای گردشگری عنوان کرد.

به گفته قادری؛ در شهرستان ساری تبلیغات محیطی و پیگیری نصب تابلوهای راهنمایی گردشگر در حوزه شهری و روستایی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی، صیانت از آثار و بافت تاریخی و نمای بومی و محلی، معرفی بسته‌های سرمایه گذاری و کمک به جذب سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال پایدار، پیگیری ایجاد مراکز رزرواسیون و راهنمای گردشگری در ورودی‌های شهر، تعامل با مسئولین شهری و استانی و بیان مشکلات و ارائه راهکارها، پیگیری ساخت مستند «ساری شناسی» مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی و نظارت، ساماندهی و استاندارد سازی  تاسیسات گردشگری را از وظایف شورای گردشگری در مرکز مازندران دانست و اجرای آن را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا